In het kort
 
 

Het Amana Dance Theatre is een artistiek buikdansgezelschap en -school met wortels in het theater. Ons werk is een bijzondere mix van artistieke gedrevenheid, politiek engagement en diep-menselijke betrokkenheid. Niet het evident entertainende karakter, maar wel de artistieke, culturele en vrouwelijke essentie van buikdans blijft ons prikkelen.

Vanuit onze thuishaven in Antwerpen produceren wij grote en kleine podiumvoorstellingen en buikdanssalons. Als gedreven pedagogen organiseren wij cursussen in Antwerpen en Turnhout.

Wij zijn graag geziene gasten voor workshops en voorstellingen bij allerhande organisatoren zoals culturele centra, scholen, socio-culturele verenigingen, woon- en zorgcentra, gevangenissen, vluchtelingencentra en psychiatrische ziekenhuizen.

Als één van de pioniers van de buikdanskunst in België kan het Amana Dance Theatre terugvallen op een rijke basis in diverse vormen van lichaamswerk, een voortdurende artistieke omkadering, en een gegronde en geïntegreerde kennis van (buik)danstechnieken, -stijlen en achtergronden.
In de loop der jaren traden wij ontelbare malen op in de meest diverse omstandigheden: tussen het publiek of op de scène, met improvisatie of choreografie, in binnen- en buitenland, voor een westers of oosters publiek.
Intussen ontwikkelde het Amana Dance Theatre een eigen buikdans-pedagogie die vrouwen van alle leeftijden, kleuren en maten uitnodigt om thuis te komen in hun lichaam en in deze dans.

Vandaag koesteren wij nog steeds een diepe liefde voor en een sterke band met Egypte, geboortegrond van oriëntaalse dans.

Bezielster van het Amana Dance Theatre is Vera Van den Berghe: actrice, danseres en pedagoge. Haar muzikaal gehoor en haar affiniteit met Egyptische soul brengen haar rechtstreeks naar het hart van de dans: de Nijl stroomt in haar bloed. De schoonheid en de innerlijke en spirituele rijkdom van de dans te mogen delen met publiek en leerlingen is haar passie.

 
 
heavy hips, light feet / zware heupen, lichte voeten
 
home | ©2006 Philip Demeester & Amana Dance Theatre